Російські окупанти значно посилили обстріли Сумської області порівняно з минулим роком та влаштовують “полювання” на цивільних українців. У серпні вони запустили по регіону вже 753 керовані авіабомби (КАБи) та кілька сотень FPV-дронів.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону. За його словами, 2023 року загалом було близько 8 тис. обстрілів населених пунктів та громад Сумщини, а цього року лише за вісім місяців – понад 10 300 обстрілів.

Лише в серпні 2024 року було зафіксовано понад 2 тис. обстрілів регіону.

Також, за словами Артюха, у десятки разів збільшилося застосування авіаційного озброєння порівняно з 2023 роком.

Військові армії РФ переважно використовують КАБи – у серпні їх запустили 753 одиниці.

Також окупанти застосовують і FPV-дрони. За останній місяць ворог застосував 600 таких БПЛА, унаслідок чого постраждали 23 особи.

“Фактично ворогом ведеться “полювання” на населення Сумської області. Практично кожен дрон “полює” на наших людей, на об’єкти інфраструктури”, – розповів керівник ОВА.

Найбільше страждають від атак ворога Сумський та Шосткинський райони, додав він.

За даними ОВА, протягом дня окупанти здійснили 78 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумщини, зафіксовано 198 вибухів.

Як повідомляв OBOZ.UA, увечері 29 серпня війська РФ запустили балістику по Одесі з окупованого Криму. У місті пролунав вибух.

Удень ворог вчинив жорстокий артилерійський обстріл Нікополя на Дніпропетровщині. Загинула жінка, ще п’ятьох людей поранено.

У Німеччині заявили, що диктатор Володимир Путін своїми ударами по критичній інфраструктурі намагається домогтися того, щоб українці “замерзли нв смерть”. Він готує нову “холодну війну” проти України, заявили в німецькому МЗС.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *