У Міжнародний день заборони ядерних випробувань Іран виступив із закликом до глобальної рішучості для повної ліквідації ядерної зброї. Алі Бахрейні, посол Ірану у штаб-квартирі ООН у Женеві, підкреслив важливість боротьби проти ядерних випробувань.

Про це він написав у своїх соцмережах. “Міжнародний день заборони ядерних випробувань – це можливість нагадати про руйнівні наслідки цих випробувань для людського життя”, – зазначив він.

Посол додав, що “кожен ядерний вибух віддаляє нас від миру без ядерної зброї”, і закликав до посилення зусиль для досягнення цієї мети.

Бахрейні також відзначив, що “сьогодні, як ніколи раніше, світ потребує глобальної рішучості для ліквідації ядерного арсеналу”.

Нагадаємо, кіберфахівці Головного управління розвідки МО України влаштували атаку на російське підприємство, яке займається розробкою ядерних боєприпасів. Хакери дістали великий масив інформації та спричинили збої у роботі.

Раніше повідомлялося, що американський президент Джо Байден схвалив оновлений секретний стратегічний ядерний план США. У ньому йдеться про необхідність підготовки збройних сил Сполучених Штатів до можливих ядерних зіткнень із Росією, Китаєм та Північною Кореєю.

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що Росія “у певний момент” нібито через дії західних країн може розгорнути ракети в ядерному оснащенні. Відповідне рішення держави-агресора залежатиме від “сукупності факторів”.

Як повідомляв OBOZ.UA, російський диктатор Путін укотре пригрозив використати ядерну зброю і закликав Захід “не ставитись легковажно” до ядерної доктрини країни-агресора. Заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател зазначив, що у Пентагоні є чим на це відповісти.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *