Вранці 3 вересня російська терористична армія атакувала Херсон та інші населені пункти регіону. Внаслідок обстрілу загинули двоє чоловіків, поранення отримали кілька людей, зокрема дитина.

У постраждалої дитини діагностували вкрай тяжкі поранення. Про це у Telegram повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін

Глава ОВА заявив, що близько 4:00 ранку росіяни атакували обласний центр. Внаслідок обстрілу житлового будинку вкрай тяжкі поранення отримала 14-річна дівчина. У неї діагностували травматичний шок, відкриту травму грудної порожнини, переломи рук та ноги. Дитина перебуває в операційній, медики роблять все можливе, щоб зберегти їй життя.

Пізніше стало відомо, що ще один 59-річний чоловік отримав контузію, вибухову та закриту черепно-мозкову травму. Його доставлено до лікарні. На момент ворожого удару постраждалий був у будинку.

Також ворог завдав удару по Антонівці близько 7:00 ранку. Для скоєння теракту путінські війська використовували дрон. У міській адміністрації зазначили, що постраждалу жінку доставили до лікарні. Їй надають необхідну медичну допомогу.

За інформацією Херсонської обласної прокуратури, вранці 3 вересня ворог також скинув вибухівку з БПЛА по одній з вулиць у Кизомисі Херсонського району. Внаслідок атаки загинув 45-річний чоловік, який їхав велосипедом.

У прокуратурі уточнили, що по Херсону російська армія завдала комбінованого удару зі ствольної артилерії та РСЗВ. Прокурори спільно зі слідчими поліції продовжують вживати всіх можливих заходів для документування військових злочинів, скоєних російськими військовими.

Крім того, російська армія накрила вогнем житловий будинок у Садовому. У власному будинку травми, несумісні із життям, отримав 67-річноий чоловік. Також постраждала 62-річна жінка. У неї – вибухова травма, осколкове поранення передпліччя та стегна. Постраждалу доправили до лікарні.

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами в Херсонській області опинилися Тягинка, Антонівка, Садове, Шевченківка, Станіслав, Новодмитрівка, Придніпровське, Козацьке, Зеленівка, Камишани, Кизоміс, Берислав, Гаврилівка, Новорайськ та місто Херсон.

Ціллю російських терористів став об’єкт критичної інфраструктури, освітній та культурний заклад, адмінбудівля та церква. Також ворог атакував житлові квартали населених пунктів області, у тому числі 3 багатоповерхівки та 28 приватних будинків. Через російську агресію одна людина загинула, ще четверо отримали поранення, серед них одна дитина.

Нагадаємо, російські окупаційні війська ввечері 2 вересня вдарили ракетами по Дніпру. У місті прогриміли вибухи, пошкоджено житлові будинки.

Раніше повідомлялося, що вранці 2 вересня російські війська здійснили комбіновану атаку по Києву із застосуванням великої кількості крилатих та балістичних ракет. У місті лунали вибухи, працювала ППО, через падіння уламків у чотирьох районах столиці зафіксовано руйнування та пожежі.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *