Протягом вівторка, 3 вересня, на всіх напрямках фронту відбулося 193 бойових зіткнення Збройних сил України з російськими окупаційними військами. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також ворог проявляє активність на Лиманському та Курахівському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 22:00. Там зазначили, що протягом доби противник завдав по території України два ударів із застосуванням трьох ракет, 62 авіаційних удари із застосуванням 82 КАБа, а також використав для ураження 555 дронів-камікадзе.

Загалом ворог здійснив понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку російські терористи двічі безуспішно штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та скинули по одній авіабомбі на Макарове і Мале Веселе.

На Куп’янському напрямку ворог вісім разів атакував наші позиції. Поблизу населених пунктів Синьківка, Глушківка і Берестове підрозділи Сил оборони відбили сім штурмів. Триває боєзіткнення у районі Стельмахівки.

На Лиманському напрямку за день російські війська 27 разів атакували українських захисників в районах восьми різних населених пунктів. Біля Греківки, Невського і Новосадового відбулося найбільше боєзіткнень – шість, дев’ять та п’ять відповідно.

На Сіверському напрямку ворог п’ять разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Верхньокам’янського, Іванодар’ївки та Спірного. Противник отримав жорстку відсіч і відійшов.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили сім спроб загарбників просунутись вперед. Концентрував ворог зусилля в районі Часового Яру, а по одній атаці провів у районах Андріївки і Кліщіївки.

На Торецькому напрямку, де окупанти 14 разів атакували наші позиції поблизу Нью-Йорка, Неліпівки і Торецька, 12 боєзіткнень вже завершені. Бої тривають у районі Нью-Йорка.

На Покровському напрямку ворог і далі зосереджує основні зусилля. Там за добу агресор 60 разів атакував наші позиції. Переважна більшість боєзіткнень відбулася в районах Новогродівки і Михайлівки. 12 боїв досі тривають.

За попередніми підрахунками, за день окупанти на Покровському напрямку втратили 155 військовослужбовців вбитими та 220 пораненими. Знищено шість автомобілів та один МТ-ЛБ. Також українські захисники завдали значних пошкоджень шістьом артсистемам, трьом автомобілям, одній бронемашині та танку.

На Курахівському напрямку загарбники теж досить активні – зафіксовано 46 ворожих атак. Три з них продовжуються. В основному бої тривали в районах Костянтинівки, Українська і Георгіївки. Окупанти застосовують бронетехніку – знищено десять БМП, один БТР, три мотоцикла та пошкоджено танк.

На Времівському напрямку агресор 10 разів штурмував передній край нашої оборони в напрямку Вугледара, біля Водяного і Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку зупинено шість атак російських загарбників неподалік Роботиного, Малої Токмачки і Новоандріївки.

На Придніпровському напрямках напрямку ворожі підрозділи провели п’ять безуспішних спроб прорватись в острівну зону.

Як повідомляв OBOZ.UA, директор військових програм Центру Разумкова, військовий експерт Микола Сунгуровський вважає, що кремлівський диктатор Володимир Путін не збирається відступати від Покровська. Водночас, відведення наших сил із Курщини був би політично помилковим.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *