Той факт, що “маленька” Монголія фізично знаходиться між “великими” Росією і Китаєм, не дає права Улан-Батору не дотримуватись своїх зобов’язань. Проте Сполучені Штати розуміють позицію Монголії, яка не наважилась заарештувати російського диктатора.

Про це заявив речник Держдепу Метью Міллер, який зазначив, що США не припинить  підтримку Монголії. Він також додав, що США закликають Улан-Батор у розмовах з російским диктатором підкреслювати свою підтримку територіальної цілісності й суверенітету України.

“Вашингтон розуміє позицію набагато меншої країни Монголії, затиснутої між двома більшими сусідами, якими є Китай і Росія. Але ми вважаємо, що важливо, щоб Монголія продовжувала підтримувати верховенство права в усьому світі”, – зазначив Міллер і додав, що Сполучені Штати продовжать підтримувати Монголію.

“Ми не вважаємо, що інші країни мають надавати Путіну платформу для просування його агресивної війни проти України. Ми очікуємо, що Монголія дотримуватиметься своїх зобов’язань та надалі підтримуватиме принципи Статуту ООН, в тому числі щодо суверенітету й територіальної цілісності”, – уточнив речник Держдепу.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Улан-Баторі Володимира Путіна пишно зустріли з почесною варти. Далі воєнний злочинець провів переговори з президентом держави Ухнагійном Хурелсухом.

У МЗС України заявили, що Монголія, яка не виконала ордер МКС, завдала важкий удар міжнародній системі правосуддя.

До речі, за даними Bloomberg, офіційний Улан-Батор заздалегідь дав гарантії Москві, що Путін не буде заарештований на її території.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *