Росія відмовляється повертати своїх військових-інвалідів, які потрапили до українського полону. Агресор навіть ігнорує пропозиції щодо передачі полонених без обміну.

Вона зазначила, що Україна не вимагає обміну полоненими для повернення до Росії тяжко поранених військових. Для цього лише необхідний відповідний запит Москви. Але, незважаючи на це, Росія не прагне їх забирати з полону.

Криніна привела історії двох російських військових, які потрапили до українського полону. Один з них Іван Семенов – 39-річний житель Орловської області, який втратив на війні праву руку. Він перебуває у полоні з квітня. Другий – громадянин Таджикистану Толіб Егамбердієв, який підписав контракт із Міноборони РФ та 29 березня потрапив у полон. У Егамбердієва складний перелом щиколотки, який погано зростається.

Наприкінці липня Криніна організувала розмову двох полонених із губернатором Орловської області Андрієм Кличковим по відеозв’язку. Окупанти закликали чиновника сприяти їхньому поверненню додому. У відповідь Кличков обіцяв “подивитися, що можна зробити” і кинув слухавку.

Через 40 днів після такої розмови військові інваліди залишаються в українському полоні.

Що передувало

Нагадаємо, раніше військовополонені родом із Луганської та Донецької областей, які погодилися воювати на боці Росії, поскаржилися, що їх не хочуть повертати.

Вони записали відеозвернення до російського диктатора Володимира Путіна із закликом повернути їх у рамках обміну полоненими.

Джерело: РБК Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *