В Україні завтра, 5 вересня, обмеження на споживання електроенергії плануються протягом повної доби, з 00:00 до 24:00. Однак очікується, що кількість годин без електрики помітно зменшиться – відключати збираються лише одну чергу одночасно.

Про це повідомили в “Укренерго“. “Завтра 5 вересня в усіх регіонах протягом усієї доби прогнозується застосування 1 черги відключень. Живлення критичної інфраструктури не обмежується”, – зазначили в компанії.

При цьому енергетики попередили, що в обсягах застосування обмежень можливі зміни. “Актуальну інформацію про графіки відключень у вашому регіоні дізнавайтесь на сайті обленерго та його сторінках у соцмережах”, – додали в “Укренерго”.

Річ у тім, що в Україні через обстріл виникла проблема на Південноукраїнській АЕС. Через атаку РФ в енергосистемі виникли коливання в мережі, довелося скорочувати кількість струму, що передається до мережі.

Співрозмовники OBOZ.UA у Міненерго зазначали, що наслідки можуть бути ліквідовані протягом кількох діб. “Це відбувається через обстріл. Це ніяка не аварія, але згенеровану електроенергію треба кудись віддавати, коли пошкодження в результаті обстрілів не дають можливість віддавати струм, то виникає певне ускладнення”, – кажуть у міністерстві.

Ця подія не пов’язана з проведенням ремонтної кампанії, додали в “Енергоатомі“. Ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури “Укренерго” та супроводжувалися значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підключені енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі.

Що означають черги і де шукати свій графік

  • 1 черга графіків – 4 години обмежень на добу;
  • 2 черги – 8 годин обмежень на добу;
  • 3 черги – 12 годин обмежень на добу;
  • 4 черги – 16 годин обмежень на добу.

Як повідомляв OBOZ.UA, НКРЕКП вимагає, щоб обленерго впорядкували планові відключення світла – зокрема, забезпечили відповідальне інформування споживачів про перерви в електропостачанні. Причина – багато скарг від споживачів.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *