Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден наголосив на важливості лідерства Вашингтона у світі та успіхах його адміністрації в зміцненні світових альянсів і протистоянні Росії й Китаю. Політик нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення РФ диктатор Володимир Путін збирався взяти “Київ за три дні”, проте його плани так і не втілилися в життя.

Про це Байден сказав на з’їзді Демократичної партії в Чикаго 19 серпня, передає “Голос Америки“. “Путін думав, що захопить Київ за три дні. Три роки потому Україна ще вільна”, – зазначив він.

Американський лідер заявив, що він та кандидатка в президенти США Камала Гарріс “ніколи не схиляться перед Путіним”.

Байден закликав американців голосувати за Гарріс і сказав, що не тримає зла на тих, хто переконав його зняти кандидатуру з президентських виборів.

“Я провів майже 190 годин із моїми партнерами, головами держав у Європі, щоб зміцнити НАТО. Ми це зробили, ми об’єднали Європу, чого не було роками, додавши Швецію та Фінляндію до НАТО”, – сказав він щодо зміцнення альянсів.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше президент США Джо Байден вперше прокоментував операцію Сил оборони України на території РФ, яка розпочалася 6 серпня. Він зазначив, що несподіваний наступ на Курську область Росії “створює справжню дилему” для кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *