Гелікоптер Королівського флоту Merlin Mk4 впав у протоку Ла-Манш біля узбережжя графства Дорсет на південному заході Британії. Авіакатастрофа сталась в середу, 4 вересня, під час нічних льотних навчань.

Про це повідомила The Independent, посилаючись на заяву британського Міністерства оборони. Зазначається, що в результаті інциденту одна людина загинула.

На борту гелікоптера перебувало троє членів екіпажу. Двох вдалося врятувати та без серйозних травм доставили до лікарні. Третій пілот загинув.

“З великим сумом ми повинні повідомити, що член Королівського військово-морського флоту загинув в результаті інциденту під час навчань минулої ночі”, – йдеться в заяві британських ВМС.

Гелікоптер брав участь у нічних тренуваннях разом із кораблем британських ВМС “Queen Elizabeth”.

Зазначається, що Merlin Mk4 був нещодавно модернізований і має кілька модифікацій для використання Королівською морською піхотою. Остання зареєстрована аварія такого гелікоптера сталася у 2010 році в Афганістані.

У ВМС пообіцяли, що буде проведено повне розслідування того, що сталось.

Як повідомляв OBOZ.UA, у США під час навчань розбився військовий гелікоптер AH-64 Apache. Внаслідок авіакатастрофи загинув пілот-інструктор.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *