Президент Володимир Зеленський зустрівся в Італії з делегацією Конгресу США на чолі із сенатором від Республіканської партії Ліндсі Гремом. Глава держави обговорив із конгресменами наслідки російського ракетного терору, а також першочергові потреби українських військових.

Про те, як пройшло спілкування, Зеленський розповів у Telegram. Він також оприлюднив фото зустрічі.

За словами президента, він повідомив конгресменам про ситуацію на фронті, результати операції в Курській області, а також розповів про наслідки російського ракетного терору.

Окремо під час зустрічі обговорили першочергові потреби українського війська. Зеленський назвав ключові пріоритети – отримання додаткових систем ППО та ракет до них, а також розширення тренувальних місій для українських пілотів на винищувачах F-16.

“Дякую Конгресу, президенту Байдену й американському народу за те, що разом наближаємо справедливе закінчення цієї війни”, – наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Володимир Зеленський під час свого виступу на міжнародному форумі “Амброзетті” в Італії нагадав світові про злочини Росії проти українського народу – лише з початку вересня окупанти масовано били ракетами по Харкову, Полтаві, Львову, Кривому Рогу, Києву та інших містах. Він укотре закликав партнерів допомогти із системами ППО та підтримати українську формулу миру.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *