27 серпня 2024 року у Києві зареєстрували офіційне представництво чеської компанії AKM Group-CZ у Східній Європі. Компанія відома на міжнародному оборонному ринку вже понад 23 роки, входить до переліку постачальників НАТО, у 2021 році їй було присвоєно код НАТО: NCAGE Code: 334DG, який є підтвердженням, що компанія має контракти на постачання продукції арміям країн НАТО. У 2008 році компанія отримала сертифікат ISO, з тих пір успішно пройшла кілька контрольних аудитів і з року в рік доводить якість управління на високому рівні. Також  AKM Group-CZ  є членом Асоціації безпеки та оборонної промисловості Чеської Республіки.

“У найближчий рік, завдяки роботі офісу у Києві, компанія планує збільшити інтеграцію на український ринок задля реалізації зброї і боєприпасів для Сил Оборони України. Очікується відкриття і локалізація в Україні спільних виробництв озброєння, боєприпасів, БПЛА, як з державними, так і з приватними партнерами. Також планується створення спільних виробництв і співпраця у напрямку випробування нових видів озброєння та боєприпасів, в тому числі ЗРК, крупнокаліберних кулеметів, безпілотників та іншого”, – зазначив Азер Худієв, голова представництва AKM Group-CZ у Східній Європі.

Представництво компанії в Україні стане вже четвертим за у світі. Наразі у AKM Group-CZ вже є досвід співпраці з 27 країнами, компанія має власні логістичні потужності та склади у центрі Європи і пропонує понад 110 найменувань військової продукції та продукції подвійного призначення.

“Ми переконані, що відкриття представництва забезпечить побудову більш міцних і тісних стосунків з кінцевими споживачами в Україні, дозволить бути більш чутливими до потреб Сил Оборони України і сприятиме більш оперативним поставкам нашої продукції для потреб Сил Оборони України. А в нашій сфері швидкість виконання замовлення – ось, що є найбільш важливим”, – додав Азер Худієв, голова представництва AKM Group-CZ у Східній Європі.

Очікується, що відкриття офісу у Києві полегшить формалізацію процесу співпраці чеської компанії з Силами Оборони України. Це допоможе також роботі і гуманітарного напрямку,  в рамках якого AKM Group-CZ планує надавати Силами Оборони безоплатну допомогу.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *