Сили оборони України продовжують ефективно знищувати противника на суші, в морі та в повітрі. Так у ніч на 14 вересня лише над Одещиною військові ВМС ЗСУ збили 9 російських безпілотників типу “Шахед”.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Військово-Морських Сил. Внаслідок падіння уламків безпілотників було пошкоджено приватні будинки, господарські споруди та автомобілі.

Загалом у цю ніч ворог здійснив запуск понад 70 “шахедів” по території України, більшість з яких була успішно збита нашими оборонцями.

“Сьогодні вночі на Одещині під час повітряної атаки російських окупантів силами та засобами Військово-Морських Сил Збройних Сил України було збито 9 ворожих дронів-камікадзе “SHAHED-136″” – йдеться у повідомленні.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що російські терористи вже другу ніч поспіль атакують Одеський та Ізмаїльський райони за допомогою ударних безпілотників. Сили ППО вели напружену боротьбу більше трьох годин.

У результаті падіння уламків дронів у передмісті Одеси на території приватного домогосподарства було зруйновано три споруди, а також пошкоджено житловий будинок і гараж. На щастя, загиблих і постраждалих людей немає.

В Одеському районі уламки БпЛА впали на територію житлового сектора, спричинивши загоряння даху приватного будинку. Пожежу площею 10 м² оперативно ліквідували господарі.

На іншій локації внаслідок російської атаки загорівся автомобіль і складське приміщення. Співробітники ДСНС швидко приборкали вогонь. Інформації про постраждалих не надходило.

В Ізмаїльському районі були пошкоджені стіна ангара, вікна та двері дачного будинку. Загиблих і постраждалих також немає.

Правоохоронці документують наслідки чергового терористичного акту росіян проти цивільного населення Одещини.

Нагадаємо, ввечері 13 вересня також стало відомо, що Росія вивела в акваторію Чорного моря чотири ракетоносії. Усі вони споряджені крилатими ракетами типу “Калібр” сумарним залпом до 24 одиниць. Українців закликали прямувати в укриття у разі оголошення повітряної тривоги і слідкувати за повідомленнями ПС.

Минулої ночі окупанти також атакували Україну “Шахедами”. З 26 запущених безпілотників сили ППО знищили 24. Захисники неба працювали у межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Хмельницької та Івано-Франківської областей.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *