Вищий антикорупційний суд визначив 30 млн грн застави колишньому очільнику Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентину Резніченку. Його та ще кількох експосадовців Дніпропетровщини підозрюють у привласненні близько 300 млн грн на будівництві доріг.

Запобіжний захід Резніченку ВАКС обрав у понеділок, 16 вересня. Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі САП. 

Як йдеться у повідомленні, суд застосував до колишнього голови ОДА запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Ексглава Дніпропетровської ОДА також зобов’язаний:

– прибувати на першу вимогу до детектива, прокурора або суду;

– не відлучатись із Дніпропетровської області без дозволу детектива, прокурора або суду;

– повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання;

– утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі;

– носити електронний засіб контролю.

Детектив НАБУ та прокурор САП просили заарештувати Резніченка з альтернативою 41 млн грн застави.

Крім того, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді 15 млн грн застави ексдиректору департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА Олександру Коломойцю. Таке рішення ухвалив суддя Віктор Маслов.

Нагадаємо, що НАБУ та САП підозрюють Резніченка, Коломойця та ще кількох колишніх високопосадовців Дніпропетровщини у причетності до завдання збитків на суму в 286 млн грн. Йдеться про ремонт доріг у Дніпропетровській області в 2022 році, коли переможцем тендерів була фірма, нібито пов’язана з Резніченком.

Валентин Резніченко очолював Дніпропетровську ОДА з 10 грудня 2020-го по 24 січня 2023 року.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що НАБУ та САП оголосили про підозру фігурантам у справі про масштабні махінації з паспортами й іншими документами, які завдали 450 млн грн збитків державному поліграфкомбінату “Україна”. Підозрювані допомогли залучити підконтрольну колишньому керівнику підприємства Максиму Степанову естонську компанію до постачання матеріалів виготовлення бланків різних документів.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *