Війна, яку Росія розпочала і веде проти України, є найбільшим джерелом небезпеки для Європи. Саме тому підтримка України буде головним пріоритетом для Фінляндії під час її головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі наступного року.

Про це заявила міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен. Вона зауважила, що підтримка України є “логічним обов’язком ОБСЄ”, що випливає з принципів, на яких було засновано Організацію з безпеки.

“Під час свого головування Фінляндія наголошуватиме на принципах і зобов’язаннях ОБСЄ. Хоча вони були відверто порушені Росією, вони залишаються чинними та складають основу європейського порядку безпеки”, – сказала фінська міністерка.

Еліна Валтонен зазначила, що ніколи після Другої світової війни євроатлантичне співтовариство не стикалося з таким рівнем незахищеності, як зараз. І це провина Росії.

“Агресивна війна Росії проти України є найбільшим джерелом небезпеки для Європи. Росія порушує всі десять принципів Гельсінських угод. Тому Фінляндія залишить Україну в центрі роботи ОБСЄ в усіх вимірах… Ми стверджуємо ці принципи не лише для України, ми стверджуємо їх заради всіх націй”, – наголосила фінська посадовиця.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна в ОБСЄ закликала ухвалити рішення про застосування далекобійної зброї по території РФ. Втім цей заклик в організації так і залишився без відповіді.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *