Наразі майже половина росіян (49% опитаних) підтримують виведення російських військ із України без досягнення військових цілей, які поставила перед собою Москва. Також вони б підтримали початок мирних переговорів.

Про це свідчать результати опитування, яке провели дослідницький проєкт “Хроніки” та дослідницька група Extreme Scan, пише “Радіо Свобода“. Проти такого рішення виступили 33% опитаних громадян країни-агресора. 

63% учасників опитування висловилися за те, щоб у найближчий рік між Росією та Україною було укладено мирний договір із взаємними поступками.

Зазначається, що кількість людей, які виступають за виведення російських військ та перемир’я без досягнення цілей війни, збільшилася на 9% порівняно з даними на лютий 2023 року. Тоді за таку ініціативу висловилося 40% опитаних.

“32% опитаних заявили про готовність брати участь у війні за наказом Міноборони, про свою неготовність брати участь у бойових діях заявили 30%. За нову хвилю мобілізації виступили б 29% опитаних”, – сказано в повідомленні. 

Це опитування проводилося телефоном методом випадкової вибірки з 10 до 17 вересня, у ньому взяли участь 800 респондентів віком від 18 років.

Як повідомляв OBOZ.UA, інтерес росіян до бойових дій у Курській області зменшився утричі після прориву ЗСУ. Від початку серпня, коли українські війська зайшли в цей регіон, кількість зацікавлених цією темою знизилася з 39% до 12%.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *