В Україні 21 вересня не планується відключати електроенергію. Проте енергетики звернулися до українців із проханням скоротити споживання у певні години. Водночас через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 496 населених пунктів.

Як йдеться у заяві “Укренерго“, українцям слід економити електроенергію. Справа в тому, що споживання струму в країні зростає. “Будь ласка, користуйтесь електроенергією ощадливо у вечірні години максимального споживання”, – йдеться у заяві.

У Міненерго також просять економити струм під час ранкового піку: з 7 до 10 ранку. “Закликаємо українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години – з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, зменшуючи коливання споживання, що впливають на роботу енергосистеми”, – зазначили у відомстві.

Загалом із жовтня 2022 року Росія завдала понад 1000 ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Як раніше писав OBOZ.UA, у низці ЗМІ поширили інформацію про те, що Румунія начебто відмовилася від допомоги Україні і більше не експортуватиме струм. Насправді міністр енергетики Румунії Себастьян Бурдужа заявив, що в країнах Східної Європи ціни на енергоносії вищі, тому потрібно створювати рівні умови та знижувати вартість струму для його країни.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *