В Україні ціни на цибулю почали зростати через рясні дощі, які призупинили збирання врожаю. Наразі українські фермери реалізують цибулю за цінами 10-15 грн/кг, що на 16% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Про це повідомляють аналітики EastFruit. Основним чинником, що спричинив подорожчання цибулі, стали рясні дощі в південних областях країни, які призвели до призупинення збирання врожаю. Це явище, у свою чергу, негативно вплинуло на пропозицію цибулі на ринку.

Підвищений попит з боку оптових компаній додатково підштовхнув ціни вгору. На даний момент українські фермери реалізують цибулю за цінами в діапазоні 10-15 грн/кг. Це на 16% більше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Однак, середня ціна на цибулю в Україні наразі відповідає рівню минулого року.

Не лише погода вплинула на ціни. Аграрії також стурбовані зниженням якості цибулі, яка залишається в полі. Дощі можуть погіршити стан залишеної продукції, а тому більшість якісної цибулі фермери вирішують закладати на зберігання, реалізуючи її лише невеликими партіями. Це також сприяє зменшенню пропозиції на ринку.

Вартість цибулі в супермаркетах

Аналіз OBOZ.UA показав, що вартість ріпчастої цибулі в найбільших торгівельних мережах України варіюється від 13,3 до 15,95 грн/кг. Середня ціна овоча становить 13,28 грн/кг. Наразі ціни на цибулю в українських супермаркетах такі:

  • АТБ – 14,95 грн/кг;
  • Сільпо – 15,90 грн/кг;
  • Varus– 15,90 грн/кг;
  • ФОРА – 14,49 грн/кг.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні суттєво здорожчала морква. Нині фермери в основних регіонах виробництва відвантажують її за 12-16 грн/кг – що в середньому на 32% дорожче, ніж тижнем раніше.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *