Російські загарбники у суботу атакували Харків керованими авіабомбами, й через удар були пошкоджені 18 жилих багатоповерхівок. А у неділю український президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до США.

Війна Росії проти України: останні новини

Новини за 21 вересня:

Новини за 22 вересня:

Удар КАБами по Харкову

Російські окупанти у суботу ввечері 22 вересня атакували Харків керованими авіабомбами (КАБами). Внаслідок атаки було пошкоджено 18 багатоповерхових житлових будинків, дві людини у дуже важкому стані.

За словами мера Ігоря Терехова, один із будинків отримав дуже серйозні пошкодження – там сталося зміщення конструктива будівлі.

Як передав голова ОВА Олег Синєгубову, загалом внаслідок російського удару по Харкову за медичною допомогою звернулася 21 людина, які постраждали. З них троє неповнолітніх: двоє 17-річних та 8-річна дитина.

Візит Зеленського до США

У неділю 22 вересня президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки. За його словами, спочатку він буде у Пенсильванії, потім у Нью-Йорку та Вашингтоні.

Глава держави запланував там низку заходів, у тому числі в рамках Генеральної асамблеї ООН. Зеленський у США збирається представити план перемоги України спочатку американському колезі, а також кандидатам в президенти США.

Позиція Польщі щодо вступу України до ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава підтримує Україну у питанні вступу до ЄС. Але на цьому шляху у Польщі “є свої вимоги” до Києва.

“Ми хочемо зберегти підтримку обох сторін політичної суперечки в Сполучених Штатах щодо альянсу з Європою, підтримки України, фізичної присутності американських військ у Польщі”, – сказав польський міністр.

Байден готує пакет допомоги Україні

Да даними західних ЗМІ, США готують новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 375 млн доларів. Очікується, що його оголосять вже наступного тижня.

Як розповіли Reuters офіційні особи, новий пакет допомоги Україні від Штатів включає:

  • патрульні катери,
  • додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS),
  • артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 мм,
  • західні частини та іншу зброю.

Ізраїль відкинув свою причетність до підриву пейджерів

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог в інтерв’ю відкинув причетність своєї країни до масового підриву пейджерів та рацій, якими користуються бойовики “Хезболли” у Лівані.

За його словами, у “Хезболли” є “досить багато ворогів”, й це угруповання “душить Ліван, створює хаос у Лівані знову і знову, і знову”.

Варто зазначити, що це – перший офіційний коментар представника ізраїльської влади щодо хвилі підривів пейджерів.

Синоптики прогнозують повернення “літа”

За даними “Укргідрометцентру”, на новому робочому тижні в Україні пройдуть дощі, місцями навіть із грозами.

А у п’ятницю, 27 вересня, повернеться справжнє літо, прогнозують синоптики.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело: РБК Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *