У Кривому Розі понеділок, 23 серпня, став Днем жалоби за трьома загиблими мирними мешканцями внаслідок російського ракетного удару в ніч на 21-е число. Серед жертв – Валентина й Максим Шаульські, рідні військовослужбовця 21 ОБрОГП Національної гвардії України Микити Шаульського.

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ зазначила в Telegram, що держава-агресор тоді вдарила по житловому сектору. Крім трьох жертв, також було щонайменше четверо поранених цивільних. За інформацією ЗМІ, Валентину Шаульську та її 12-річного онука Максима атака РФ вбила у власному будинку.

Микита Шаульський – старший брат Максима; нацгвардієць, який у складі ротно-тактичної групи з перших днів повномасштабного вторгнення обороняв Маріуполь і потрапив у російський полон.

Батьки Микити Шаульського також перебувають на службі, виконують завдання у складі Збройних сил України. У момент трагедії батько Микити Шаульського, Андрій Андрійович, перебував на Херсонському напрямку”, – розповіли у МВС.

“Більше ніколи не зустрінуться такі рідні одне одному люди – нацгвардієць Микита, його брат Максим та бабуся Валентина… Ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо…” – написала пресслужба в Telegram-пості.

Портал “Весь Кривий Ріг” повідомив, що в День жалоби пам’ять загиблої дитини вшанували в гімназії, де навчався хлопчик. Також о 9:00 на згадку про безневинних жертв російського терору криворіжці вийшли до Стели Героїв.

“Наш Максим був воїном, воїном світла й добра. Але зброєю його були знання, посмішка, любов, жага до життя і віра в перемогу”, – сказав один з учителів про загиблого.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У ніч на 21 вересня російські окупаційні війська влаштували теракт у житловому секторі Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Загинули жінки 75 і 79 років, а також 12-річний хлопчик. Після атаки спалахнули пожежі, було зафіксовано руйнування.

– Валентина й Максим Шаульські чекали на повернення з полону свого родича – Микити Шаульського. Максим, який був його молодшим братом, активно підтримував акції FreeAzov.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *