У понеділок, 23 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся в Нью-Йорку з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вони говорили про безпекову ситуацію в Україні, зокрема про події на полі бою.

Про це повідомили в Офісі президента. За словами Зеленського, вони з Шольцом обговорили те, як зробити справедливий мир ближчим. Для цього було створено нашу формулу миру, а також проведено саміт у Швейцарії.

Зараз триває підготовка вже другого Саміту миру. Це реальний майданчик, щоб гарантувати повне відновлення безпеки для України та всієї Європи, зазначив глава держави.

“Ми маємо повернути мир якнайшвидше – справедливий, надійний для України та Європи. І важливо зберігати єдність, щоб мир справді став міцним”, – заявив Зеленський.

Він наголосив, що Україна не підтримає жодних альтернативних мирних ініціатив, які можуть розколоти єдність міжнародної спільноти.

Президент також подякував Німеччині за всю її підтримку та вагомий внесок у посилення оборонних спроможностей України, передусім за системи ППО. Загалом із початку повномасштабного вторгнення РФ ФРН надала нам допомоги на 35 млрд євро.

“Дуже дякуємо Німеччині за підтримку. Разом ми врятували тисячі життів і точно можемо дати більше сили й безпеки для всієї Європи”, – написав він.

Як повідомляв OBOZ.UA, напередодні цієї зустрічі канцлер Німеччини Олаф Шольц знову відкинув заклики до постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Він назвав “твердою” свою позицію щодо відмови “поставляти ракети, які долітають до Москви”.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *