Президент Володимир Зеленський заявив, що кінець війни “ближче, ніж багато хто вважає”. При цьому глава держави зазначив, що наближення миру залежить від підтримки Заходу.

Також український президент додав, що Курська операція показала нездатність РФ захистити всю свою територію. Про це Зеленський заявив під час інтерв’ю “Доброго ранку, Америко” на телеканалі ABC News.

За словами глави держави, план перемоги, який він має намір представити президенту США Джо Байдену, передбачає суттєве зміцнення України. Зеленський пояснив, що наближення миру залежить від того, наскільки Захід продовжить надавати підтримку Україні.

“Я думаю, що ми ближчі до миру, ніж нам здається. Ми ближчі до закінчення війни. План перемоги – зміцнення України. Ось чому ми просимо наших друзів, наших союзників зміцнити нас. Це дуже важливо”, – сказав президент України.

Крім того, Зеленський висловився про операцію Збройних сил України на території Курської області. На думку президента, просування Сил оборони показало страх диктатора Володимира Путіна.

“Це правда. Він дуже боїться. Тому що його люди побачили, що він не може захистити всю свою територію. Тільки із сильної позиції Україна може підштовхнути Путіна до припинення війни”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, виступаючи на Саміті майбутнього в ООН, Зеленський закликав лідерів інших держав продовжити підтримку України. Президент підкреслив, що світ потребує мирного майбутнього і стабільного розвитку.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Володимир Зеленський не виключив проведення другого саміту миру в Індії та озвучив відповідну пропозицію прем’єр-міністру країни Нарендрі Моді під час його візиту до України. Однак зазначив, що для цього потрібно, щоб Нью-Делі приєднався до комюніке першої конференції, що відбулася у Швейцарії.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *