Українські АЗС залишили ціни на бензин А-95 на колишньому рівні – середні 56,58 грн/л. Таким чином, вартість пального не змінюється вже з 19 вересня – тоді воно здорожчало на 1 коп./л. Водночас востаннє за межі 56,58 грн/л ціна на бензин виходила 13 вересня – тоді ресурс коштував середні 56,61 грн.

Загалом, за даними Консалтингової групи “А-95”, великі мережі АЗС розливають ресурс по 52,99-60,99 грн/л. Найдешевше – Маркет, 52,99 грн/л. А також Фактор – 53 грн/л.

Найвищі ціни встановили на заправках SOCAR – 60,99 грн/л. А також:

  • WOG, ОККО – 59,99 грн/л;
  • Shell – 59,34 грн/л.

Чому АЗС заморозили ціни на бензин

Причина ж того, що вартість бензину не зростає – низькі ціни на нафту і високі запаси пального. При цьому, за даними аналітиків delo.ua, такою ситуація буде до кінця місяця.

“В гуртових цінах є коливання, але це ні на що не впливає. На АЗС ціни не зміняться. …  Високі запаси, які сформували трейдери перед початком дії нових акцизів на пальне стали причиною “мертвого сезону” на ринку”, – йдеться у матеріалі.

Водночас, зазначається, попри те, що після зниження Федеральною резервною системою США (виконує функцію центрального банку) облікової ставки, а також “через зростання геополітичної напруги на Близькому Сході”, нафта почала дорожчати, це не вплинуло кардинально на загальну ситуацію. Адже “зростання цін стримувалося слабким попитом з боку Китаю, найбільшого імпортера сирої нафти у світі”.

“Низькі ціни на нафту та високі запаси утримують мережі АЗС від підвищення цін на бензин. За оцінкою експертів та учасників ринку “мертвий сезон” у цих сегментах ринку палива триватиме до кінця вересня”, – розповіли автори матеріалу.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, засновник групи компаній “Прайм” Дмитро Льоушкін вважає, що через зростання зовнішніх котирувань гуртові ціни на бензин можуть зрости – в межах 50 коп./л. Проте, зазначив він, на АЗС це жодним чином не позначиться – через ту ж низьку вартість нафти.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *