Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Сполучені Штати провів зустрічі з Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем. Сторони обговорювали реалізацію Формули миру й, зокрема, свободу судноплавства в Чорному морі. 

Про це розповів сам Володимир Зеленський. За його визначенням, “це важливо для продовження безперешкодного експорту української агропродукції на глобальні ринки”.

Також сторони говорили про допомогу Організації українцям. Україна сподівається, що ООН реагуватиме на потреби українців у гуманітарній сфері, наголосив президент. У прешу чергу це стосується часу підготовки до зимового періоду.

Окремо Зеленський провів зустріч з головою 79-ї сесії Генасамблеї ООН, колишнім прем’єром Камеруну Філемоном Янгом.

Український лідер запевнив, що Українї потрібні протягом 79-ї сесії Асамблеї проведення щорічних дебатів в межах українського пункту “Ситуація на тимчасово окупованих територіях України”, а також ухвалення резолюції щодо ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України.

Президент України також закликав Філемона Янга підтримати Формулу миру й запросив його відвідати Україну з візитом.

Як повідомляв OBOZ.UA, Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН сказав, що весь світ побачив, як Росія, територія якої у 20 разів перевищує територію України, напала на неї, щоб захопити, бо кремлівський диктатор вирішив, що він може робити будь-що. І сьогодні кожен сусід РФ розуміє, що війна може постукати і в його двері.

У свою чергу постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Сергій Кислиця закликав членів Ради безпеки та всіх партнерів допомогти нашій країні відбивати атаки РФ. Вони могли б збивати російські ракети, коли ті наближаються до їхньої території.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *