Керівна партія Грузії “Грузинська мрія” використала кадри наслідків війни в Україні для своєї передвиборчої агітації. Так проросійська партія намагається залякувати громадян країни війною з РФ.

Про це розповіла президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, назвавши таку рекламу “ганебною”. Одночасно Міністерство закордонних справ України заявило, що вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень війни в Україні.

“Грузинський народ може не боятися нової війни, допоки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору – це також ціна миру в Грузії”, – заявили в МЗС і закликали уряд Грузії, партію влади “Грузинська мрія” та всі зацікавлені сторони утримуватись від використання теми війни проти України та її громадян.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі з приводу агітації “Грузинської мрії” зауважила, що ніколи не бачила “нічого настільки ганебного та образливого для культури, традицій, історії та віри”.

“Яка жалюгідна справа – дарувати своєму народу плакат, зроблений у кузні КДБ, даремно й безсовісно”, – вважає вона.

Зі свого боку, “Грузинська мрія” після використання зображення знищених російськими військами українських міст для своєї передвиборчої кампанії зробила аналогічний відеоролик, який презентувала сьогодні.

На банерах, як і в кадрі, з лівого боку зображення з України (серед інших є місто Маріуполь) з написом “Ні війні”. З правого боку кадри з написом “Вибери мир”, зроблені в Грузії.

Також на цій агітації можна побачити передвиборчі номери партій – справа “Грузинської мрії”, а зліва опозиційних партій.

Демонструючи свій передвиборчий відеоролик, проросійська “Грузинська мрія” зауважила, що хоче “нагадати, куди веде країну опозиція”, бо у разі приходу до влади опозиційних партій на Грузію чекає нове російське вторгнення.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Європейському Союзі погрожують розірвати угоди про безвізовий режим із Грузією у разі подальшого “демократичного занепаду” в країні, якщо керівна партія “Грузинська мрія” продовжить “наслідувати свою авторитарну траєкторію”.

Раніше у Європі висловили сумнів щодо майбутнього Грузії у складі ЄС.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *