Колишнього директора державного підприємства оборонно-промислового комплексу підозрюють у створенні масштабної корупційної схеми та у розтраті 36 млн гривень з бюджету. Він разом з іншими фігурантами удавав постачання компонентів для використання у бойових літаках.

Як повідомили у Бюро економічної безпеки (БЕБ), наразі чоловікові оголошено підозру, він перебуває у розшуку. Підозри теж підозри отримали заступник директора і 8 інших співучасників злочину, п’ятеро з них перебувають під вартою.

“За даними слідства, державне підприємство здійснювало удаване постачання обладнання, яке використовується виключно у складі бойових військових літаків Су-27 та Міг-29 та яке спеціально призначене для військового використання компонентів літальних апаратів. Зазначене обладнання екскерівник оборонного підприємства отримував із необлікованих у встановленому порядку залишків на підприємстві, які були сформовані ще в 90-х роках”, – повідомили у БЕБ.

Надалі обладнання передавалося підконтрольним директору підприємства особам. Вони оформлювали фіктивні договори його закупівлі і підписували відповідні документи для надання видимості законності закупівель. 

Для легалізації майна реєструвалися суб’єкти господарської діяльності та підписувалися удавані договори. Загалом таким чином було проведено 10 оборудок загальною вартістю 36 млн гривень.

Колишньому директору державного підприємства оборонно-промислового комплексу повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255, ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Іншим членам злочинної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. На майно організатора та інших співучасників злочину накладено арешти.

Раніше OBOZ.UA повідомляв про викриття іншої масштабної схеми розтрати держкоштів на закупівлі для ЗСУ. Зокрема, посадові особи квартирно-експлуатаційних управлінь та відділів держустанов ЗСУ та підконтрольні фізичні особи-підприємці укладали прямі договори на постачання паливної деревини.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *