Верховна Рада готує законодавчі зміни, які передбачають податкові стимули для прискорення будівництва вітрових електростанцій в Україні. 

Про це заявив Андрій Герус, голова Комітету з питань енергетики та ЖКГ Верховної Ради 25 вересня під час події ІХ Business & Legal Energy Forum.

“Ми прийняли закон про відміну ПДВ та мита для сонячної генерації. На жаль, вітрова енергетика в плані завезення цілих компонентів не попала, але ми працюємо над цим”, – сказав Герус.

За його словами, окрім обладнання для СЕС, податкові пільги також були поширені на обладнання для газової генерації та системи накопичення енергії і діятимуть вони до кінця 2025 року.

“Це зменшить вхідний квиток на цей ринок. Тобто для інвестицій треба буде трошки менша сума – на 10-15% в залежності від проєкту”, – пояснив він.

Як зазначив нардеп, податкові стимули, заплановані Міністерством “зелені” аукціони для будівництва промислових електростанцій та стимули для будівництва невеликих електростанцій домогосподарствами і бізнесом прискорять відновлення української енергетики. 

“В комплексі це має забезпечити відносно швидку відбудову української енергетики”, – підкреслив нардеп.

Нагадаємо, інвестори у відновлювану енергетику закликали першого віце-прем’єр міністра, міністерку з питань економіки України Юлію Свириденко підтримати Законопроєкт №11455, який передбачає надання податкових стимулів для будівництва вітроелектростанцій.На думку інвесторів, відсутність підтримки проєктів вітроенергетики несе прямі негативні наслідки для швидкого зменшення дефіциту потужності в енергосистемі і скорочення часу відключень в перспективі найближчих років.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *