Кандидатка на виборах президента США від Демократичної партії Камала Гарріс має мінімальну перевагу перед своїм опонентом-республіканцем Дональдом Трампом у шести із семи штатів, що вагаються: Неваді, Пенсільванії, Аризоні, Мічигані, Вісконсіні, Північній Кароліні. У Джорджії шанси політиків рівні.

Це показало опитування Bloomberg News /Morning Consult. Соціологи провели його 19-25 вересня серед 6165 зареєстрованих виборців у семи американських штатах. Результати опублікували ввечері 26 вересня.

На скільки процентних пунктів Гарріс обганяє Трампа:

– 7 у Неваді (52% проти 45%);

– 5 у Пенсільванії (51% проти 46%);

– 3 в Арізоні (50% проти 47%);

– 3 в Мічигані (50% проти 47%);

– 3 у Вісконсіні (51% проти 48%);

– 2 в Північній Кароліні (50% проти 48%)

– 0 у Джорджії (обидвоє претендентів мають рівні показники підтримки – по 49%).

Лідерство віцепрезидентки в окремих штатах перебуває в межах статистичної похибки. Це натякає на те, що результат змагання може бути вирішений із мінімальною перевагою або звестися до доленосного голосування колегії виборців в одному зі штатів.

Щодо імміграції, однієї з найважливіших тем для виборців на виборах 2024 року, кандидат від Республіканської партії, як і раніше, має перевагу. Трамп попереду Гарріс на 14 процентних пунктів.

Водночас для Гарріс одне з найсильніших питань – аборти. Її погляд на цю тему підтримує 56% респондентів, тоді як Трампа лише 32% (розрив у 24 пункти).

Як повідомляв OBOZ.UA, нещодавно Дональд Трамп несподівано заявив, що готовий обговорити укладання нової версії ядерної угоди з Іраном, якщо переможе на виборах. Цей документ республіканець розірвав у 2018 році, перебуваючи на посаді американського президента.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *