Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу пригрозив Ірану ударом у відповідь у разі нападу на його країну. Глава ізраїльського уряду заявив, що військові ЦАХАЛ “дотягнуться скрізь”.

Виступаючи на Генеральній асамблеї ООН у п’ятницю, 27 вересня, Нетаньяху закликав покласти край “умиротворенню” Ірану. За словами політика, необхідно зробити все, щоб Тегеран не отримав ядерну зброю.

“У мене є послання для тиранів у Тегерані: якщо ви нападете на нас, ми нападемо на вас. В Ірані немає місця, до якого б не дотягнулася довга рука Ізраїлю. І це стосується всього Близького Сходу”, – сказав Нетаньягу, додавши, що Ізраїль перемагає.

Також ізраїльський прем’єр розкритикував ООН, заявивши, що ця організація перетворилася на “пихатий фарс”.

“Поки до єврейської Держави Ізраїль не ставитимуться так само, як до інших країн, доки не буде осушене це антисемітське болото, ООН вважатиметься справедливо мислячими людьми не більш ніж пихатим фарсом”, – заявив прем’єр-міністр Ізраїлю.

Нетаньягу зазначив, що відколи ХАМАС вторгся до Ізраїлю, його країна бореться ще на шести фронтах війни, яку було розпочато Іраном. Йдеться про “Хезболу”, яка атакує Ізраїль з території Лівану, єменських хуситів, воєнізованих шиїтських формувань Ірану, які діють на території Сирії та Іраку, а також про “палестинських терористів” на західному березі річки Йордан і самому Ірані.

Він також наголосив, що ізраїльські військові дають відсіч терористам з неймовірною мужністю та самопожертвою.

У ніч на 22 вересня Ізраїль та ліванська “Хезболла” обмінялися ракетними ударами. У ЦАХАЛ заявили про авіаційні удари по “сотням об’єктів” бойовиків у відповідь на їхні ракетні атаки.

23 вересня начальник штабу ЦАХАЛ генерал-лейтенант Герці Халеві заявляв, що Армія оборони Ізраїлю розпочала превентивну наступальну операцію проти “Хезболли“.

Пізніше стало відомо, що згідно з вказівками розвідки ЦАХАЛ завдав сотні ударів по цілям Хезболли на півдні Лівану, включаючи пускові установки, командні пункти та об’єкти терористичної інфраструктури.

Як повідомляв OBOZ.UA, генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що світ зараз стикається із небаченими викликами. На Близькому Сході, в Україні, у Судані, в інших точках планети йдуть жорстокі війни з непередбачуваними фіналами – і ситуація стала справді загрозливою.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *