У Курській області Росії українські воїни знищили цінний для противника зенітний ракетний комплекс С-400 “Тріумф”. Його вартість оцінюють приблизно в 1,2 мільярда доларів.

Відповідним відео поділився Telegram-канал DeepState. Виявили техніку протиповітряної оборони росіян наші безпілотники, а удари завдала реактивна артилерія.

Операцію здійснили завдяки спільній роботі 413 окремого батальйону безпілотних систем “Рейд” СБС та БПС “Джміль” 78 окремого десантно-штурмового полку ДШВ.

Оператори аеророзвідки під час бойового вильоту всього за 30 кілометрів від Курська побачили дві російські системи ППО: “Панцир” і”Тріумф”.

“Екіпаж миттєво передав координати групі вогневого ураження, і невдовзі реактивна артилерія перетворила його на купу металобрухту“, – написали аналітики DeepState.

Військовослужбовець Сил безпілотних систем уточнив: ворожий “Панцир” збив наш БПЛА-розвідник, але в той час наша РСЗВ уже запустила ракети по цілі. С-400 зазнала критичних ушкоджень, що було підтверджено наступного дня під час дорозвідки.

Військові не уточнили, де саме знайшли техніку ППО росіян на Курщині. У проекті “КіберБорошо“, проаналізувавши ймовірну геолокацію зйомки, припустили, що це сталося в районі села Філіппове.

Координати: 51.854096, 35.774720.

С-400 “Тріумф” – це російський ЗРК великої та середньої дальності. Теоретично він здатен збивати цілі на відстані до 380 кілометрів і на великій висоті. Універсальний для знищення всіх типів аеродинамічних об’єктів і балістичних ракет.

Один такий ЗРК може уражати до шести одночасно обстрілюваних цілей. Виробляє цю техніку російський оборонний концерн “Алмаз-Антей”, проти якого були введені санкції ЄС і США.

Як повідомляв OBOZ.UA 27 вересня Сили оборони України відмінусували 1470 російських загарбників. Також росіяни втратили 278 одиниць військової техніки й озброєння.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *