Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї та прем’єр Мохаммад Реза Ареф пригрозили Ізраїлю відповідю на вбивство лідера “Хезболли”. У свою чергу ізраїльські військові пригрозили аятолі.

Погрозами сторони обмінялись у соцмережах. Офіційно Алі Хаменеї та “Хезболла” ще не зробили заяву щодо відповіді на вбивство лідера “Хезболли” Хасана Насралли.

Зокрема, перший віце-президент Ірану Мохаммад Реза Ареф у мережі написав, що вбивство Насралли призведе до знищення Ізраїлю.

“Ми попереджаємо лідерів окупаційного режиму, що несправедливе кровопролиття, особливо генерального секретаря “Хезболли”, мученика Сейєда Хасана Насралли, призведе до їхнього знищення”, – зазначив він.

Про “несправедливе кровопролиття” написав і аятола Хаменеї, який пообіцяв “ще більш нищівні удари по зношеному тілу сіоністського режиму”. Окремо він додав, що “поганий сіоністський режим не став переможцем через це звірство”.

У свою чергу військові Ізраїля на ці дописи в мережі поцікавились у Рези Арефа та Хаменеї, чи знаходяться вони у безпечних укриттях. Також вони рекомендують лідерам Ірану користуватись пейджерами й обіцяють за потреби “прислати ще біперів”.

Та незважаючи на всі ці дописи, офіційно уряд Ірану та “Хезболла” лише оприлюднили заяву, в якій вони пообіцяли “продовжувати свій джихад у протистоянні ворогу, підтримуючи Газу та Палестину, захищаючи Ліван та його стійкий народ”.

У заяві не згадується, хто є цим ворогом, та як група відреагує на вбивство свого давнього лідера.

До мережевої полеміки підключився й генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, який заявив, що “серйозно стурбований драматичною ескалацією подій у Бейруті за останні 24 години” і закликав припинити “цикл насильства”.

“Цикл насильства має припинитися зараз. Усі сторони повинні відійти від краю прірви. Народ Лівану, народ Ізраїлю, та весь цей регіон не можуть дозволити собі повну війну”, – написав він у мережі.

Як повідомляв OBOZ.UA, після ліквідації Насралли в Ірані стурбувалися долею свого духовного лідера. Алі Хаменеї перевезли у безпечне місце у середині країні з посиленими заходами безпеки.

Нагадаємо: Армія оборони Ізраїлю ліквідувала ватажка терористичного угруповання “Хезболла” Хасана Насраллу. Лідера бойовиків було знищено внаслідок ракетного удару по бункеру в Бейруті. Крім того, було знищено інших керівників терористичної організації.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *