У селищі Котлубань Волгоградської області РФ у ніч проти неділі, 29 вересня, було атаковано склад боєприпасів міноборони РФ. Там зберігалася частина партії балістичних ракет з Ірану, а також пускові до них.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко. За його словами, атакований склад належить Головному управлінню ракетно-артилерійського озброєння міноборони РФ.

“Котлубань, Волгоградська область. Атаковано арсенал боєприпасів Головного управління ракетно-артилерійського озброєння міністерства оборони РФ”, – написав Коваленко у своєму Telegram-каналі.

Він додав, що на цьому складі зберігалася частина іранської балістики та пускові до них.

Як повідомляв OBOZ.UA, вночі в низці регіонів РФ поскаржилиися на атаку дронів, в чотирьох регіонах спалахнули пожежі. Вибухи лунали в районі військових містечок, інших військових та енергетичних об’єктів Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянськї, Курської, Ростовської, Воронезької та Волгоградської областей.

Зокрема, ЗМІ повідомляли про влучання у великий склад боєприпасів у селищі Котлубань на Волгоградщині, хоча місцева влада заявила про “знешкодження” БПЛА і відсутність пошкоджень військових об’єктів.

Нагадаємо також, на початку вересня стало відомо, що Росія отримала від Ірану першу партію балістичних ракет ближньої дії Fath-360. Попередньо, йшлося про постачання понад 200 ракет.

За даними Reuters, весь вантаж виявився некомплектним, оскільки в ньому бракувало пускових установок до ракет.

В ISW допускають, що Іран затримав постачання пускових установок до Fath-360 через рішення надати пріоритет відправленню додаткових ракет, а не громіздких і легко замінних пускових систем, яким Москва може легко знайти альтернативу.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *