За тиждень РФ застосувала по Україні майже 900 КАБів та більше 300 “Шахедів”. Також окупанти запустили понад 40 ракет.

“Загалом тільки за один цей тиждень російська армія застосувала майже 900 авіаційних бомб, більш ніж 300 “Шахедів” і понад 40 ракет”, – розповів він.

За словами президента, цей російський терор не знає пауз, і його можна зупинити тільки єдністю світу – єдністю в підтримці України та єдністю в тиску на Росію через війну.

Реація на обстріл Запоріжжя

Крім того, Зеленський відреагував на обстріл Запоріжжя.

“Російський удар по Запоріжжю сьогодні – авіабомби. Пошкоджені звичайні житлові будинки, в одному з них зруйнований під’їзд. Також є пошкодження міської інфраструктури, залізниці”, – розповів він.

За даними глави держави, загалом були поранені 13 людей, двох вдалося врятувати з-під завалів.

“Я дякую всім службам, які оперативно відреагували й надали необхідну допомогу людям. Зараз ще триває розбір завалів”, – додав він.

Обстріли РФ по Україні

Російські війська 13 авіабомбами атакували Запоріжжя вранці 29 вересня. Наразі відомо про 13 постраждалих, двох вдалося врятувати з-під завалів. Руйнування є у трьох районах міста, у тому числі зруйновані житлові будинки та багатоповерхівка, пошкоджено вокзал.

Буквально вранці 28 вересня окупанти двічі поспіль ударили по медустанові у Сумах. На момент атаки там було майже 90 пацієнтів. Росіяни атакували місто трьома дронами. За останніми даними, 10 людей загинули, зокрема поліцейський, і більше 20 отримали поранення.

Крім того, вранці 27 вересня російські війська атакували балістикою Кривий Ріг Дніпропетровської області. Під ударом опинилося управління поліції. Шестеро людей постраждали, четверо загинули.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело: РБК Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *