Україна виграє цю війну. І Сполучені Штати Америки продовжуватимуть стояти поруч з ними на цьому шляху.

Про це президент США Джо Байден написав у соцмережі Х(Twitter). Також він опублікував відеоролик про його нещодавні перемовини з президентом України Володимиром Зеленським. В ньому Байден підтвердив намір підтримувати Україну.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент США Джо Байден відкинув погрози російського диктатора Володимира Путіна, який пригрозив НАТО війною в разі дозволу союзників на далекобійні удари України по цілях у РФ. Американський лідер сказав, що не думає про це.

Водночас ЗМІ інформували, що Лондон дозволить бити Storm Shadow по цілях у РФ, однак найближчим часом офіційно про це не оголошуватимуть, щоб уникнути “зайвих провокацій”.

За підсумками візиту до Європи Блінкен повідомив, що в Києві мав ґрунтовні обговорення з українськими політиками щодо їхнього бачення розвитку війни та потреб України. Однак американський міністр утримався від коментарів щодо того, чи готові США дати згоду на удари по території РФ.

На ХХ-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії 13 вересня Зеленський заявив, що Україна потребує достатньої далекобійності, щоб змусити РФ шукати миру, та закликав союзників до відповідних результативних рішень.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *