Протягом минулої доби на фронті в Україні відбулося 153 бойові зіткнення, більшість із яких на Покровському та Курахівському напрямках. Авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, уразили дві артсистеми і станцію РЕБ.

За уточненою інформацією, росіяни в неділю здійснили удар ракетою і 88 авіаударів, скинувши 146 КАБів, провели понад 4400 обстрілів, із яких 141 – із реактивних систем залпового вогню. Про ситуацію на передовій розповів Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні на 30 вересня.

Зазначається, що напередодні агресор завдавав авіаударів у районах населених пунктів Кучерівка, Студенок, Шалигине, Ободи, Есмань, Рев’якине, Глухів, Локня, Баничі, Бобилівка Сумської області; Вовчанськ, Муравське, Золочів, Зелений Гай, Богуславка, Чернещина, Ізюмське Харківської області; Новоєгорівка Луганської області; Федорівка, Сіверськ, Закітне, Часів Яр, Васюківка, Катеринівка, Торецьк, Дружба, Костянтинівка, Мирноград, Добропілля, Рівнопіль, Золота Нива, Шевченко, Курахове, Урожайне, Новоукраїнка, Богоявленка Донецької області; Запоріжжя, Білогір’я, Новодарівка, Мала Токмачка Запорізької області та Ольгівка Херсонської області.

На Харківському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Вовчанська. На Куп’янському точилося 13 боїв: ЗСУ відбивали штурмові дії ворога неподалік Вишневого, Кучерівки, Кругляківки, Новоосинового та Лозової.

На Лиманському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень, окупанти атакував біля Макіївки, Зарічного, Білогорівки, Невського, а також у районі Серебрянського лісу. На Сіверському точився один бій біля Верхньокам’янського. На Краматорському вісім боєзіткнень, захисники відбивали штурмові дії російських військ поблизу Білої Гори та Часового Яру.

На Торецькому напрямку точилося 11 боїв, зокрема, біля Щербинівки, Торецька та Неліпівки. На найгарячішому Покровському напрямку ЗСУ відбивали 28 ворожих штурмових дій у районах н. п. Воздвиженка, Миролюбівка, Новоторецьке, Миколаївка, Лисівка, Селидове, Зелене Поле, Крутий Яр та Журавка. Найбільша концентрація атак була біля міста Селидове.

На Курахівському напрямку наші воїни зупинили 25 російських атак біля Цукуриного, Олександрополя, Георгіївки, Богоявленки, Катеринівки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку російські загарбники здійснили 17 наступальних дій біля Вугледара, Богоявленки, Катеринівки та Єлизаветівки. На Оріхівському відбулося три боєзіткнення: захисники відбили штурми окупантів біля Новоданилівки. На Гуляйпільському та Придніпровському напрямках обстановка без особливих змін, на Волинському та Поліському ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ЗС РФ активно застосовують КАБи та ударні БПЛА, здійснюють мінометні та артилерійські обстріли українських населених пунктів. Також російські КАБи вибухають і на території Курської області РФ, де триває операція наших військ. За наявною інформацією, за добу росіяни завдали 21 авіаудар, використавши 30 таких бомб.

Водночас Сили оборони продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат у живій силі й техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Як повідомляв OBOZ.UA, дуже загрозлива ситуація склалася довкола міста Вугледар на Донеччині. Окупаційним силам РФ вдалося підібратися до міста із західного та східного флангів, сформувавши напівоточення.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *