У Петркуві-Трибунальському (Польща) вдень 29 вересня спалахнула серйозна пожежа на сміттєзвалищі. Рятувальники заявили, що полум’я локалізоване, але гасіння триватиме щонайменше до ранку 30-го числа.

Прессекретар місцевого управління Державної протипожежної служби Енджей Павляк сказав RMF FM, що площа займання – близько 6000 квадратних метрів. “На самому початку пожежа охопила купу сміття, потім вогонь перекинувся на приміщення, де сортують відходи”, – повідомив він.

Дим над Заводом комунальних послуг у Петркуві-Трибунальському було видно з різних районів міста, а також на околицях.

Пожежна команда виїхала на виклик незадовго до 17:00 (за місцевим часом). Лише через чотири години полум’я взяли під контроль.

Влада Петркува-Трибунальського звернулася до мешканців із закликом закрити вікна та не наближатися до місця пожежі. За можливості, краще обмежити час на вулиці.

Увечері рятувальники повідомили, що загрози довколишнім будівлям немає. У безпосередній близькості розташовані промислові райони.

“Вітер допомагає нам… Сам зал розташований у південній частині міста, тому дим, на щастя, йде в малонаселені райони. Якщо хтось відчуває запах гару, краще залишатися вдома”, – повідомив журналістам представник пожежної служби Енджей Павляк.

Про причини займання офіційних даних наразі немає.

Як повідомляв OBOZ.UA, нещодавно у Броварському районі Київської області під час перевірки інформації про задимлення в житловому будинку рятувальники виявили тіла двох чоловіків.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *