Російські пропагандисти вкотре похвалилися знищенням українських міст. Депутат Держдуми РФ Андрій Гурулєв заявив на російському телебаченні, що окупанти із Забайкалля беруть активну участь у руйнуванні українського міста Вугледар, розташованого на Донбасі.

Відповідні висловлювання прозвучали у його виступі. Ролик опублікували в соцмережах.

Гурулєв похвалився тим, що його земляки руйнують місто та вбивають українців.

Він із гордістю заявив, що жителі Забайкальського краю нібито “радіють” і “пишаються” тим, що їхня бригада бере участь у військових діях, спрямованих на знищення чергового міста на сході України.

“Це забайкальці наші радісно розбирають Вугледар по частинах! У всіх чатах Забайкальського краю люди радіють!” – заявив Гурулєв.

Варто зазначити, що Вугледар залишається одним із ключових місць запеклих боїв на Донбасі, де українські сили продовжують оборонятися проти спроб російських окупантів захопити місто.

Цинічна риторика, поширена на російському ТБ, демонструє не лише байдуже ставлення до руйнувань, але й спробу прославити насильство і воєнні злочини росіян.

Нагадаємо, 24 вересня у Росії заявили, що їхня армія розпочала штурм Вугледара. Під час штурмів окупанти застосовують величезну кількість КАБів та авіації, що дає їм змогу просуватися.

Західні ЗМІ, зокрема Forbes, взялися стверджувати, що під загрозою оточення у місті “опинилася українська бригада чисельністю близько двох тисяч осіб”.

Вже наступного дня, 25 вересня, у Сухопутних військах заявили, що Вугледар зараз не перебуває в оточенні, але є просування окупантів.

Тим часом в ISW заявили, що росіяни можуть захопити місто. Однак зазначили, що навіть у разі захоплення Вугледара російськими військами це навряд чи забезпечить їм суттєву оперативну перевагу для подальших атак у західній частині Донецької області. Хоча, за задумом російського командування, наступальні дії під Вугледаром і Покровськом взаємно підсилюють одна одну та мають на меті розтягнути українські сили на ширшому фронті в Донецькій області.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *