Сьогодні, 2 жовтня, відомому українському артистові, фронтмену гурту “Валентин Стрикало” Юрію Каплану виповнюється 35 років. Співак, який до розпаду гурту у 2019 році був популярною інтернет-персоною, зник з інфопростору декілька років тому.

Натомість уся діяльність Каплана наразі зосереджена на допомозі Збройним силам України. Знаменитість регулярно публікує збори на потреби українських воїнів, а також ділиться кадрами звірст росіян над українським народом.

У квітні 2022-го Юрій отримав відповідь на висвітлення правди від своїх підписників-росіян. Артист потрапив до “чорного списку” влади РФ – йому заборонили в’їзд на територію Росії.

Варто зауважити, що до 24 лютого 2022 року вітчизняний гурт “Валентин Стрикало” був популярний не тільки на Батьківщині, а й у так званих країнах СНД, адже репертуар музикантів складався переважно з російськомовних хітів. Свого часу Каплан став зіркою російських соцмереж, записуючи іронічні звернення до таких зірок, як Тімоті, Діма Білан, Потап та Настя Каменських. Тоді ролики українця розібрали на інтернет-меми.

Починаючи з Революції Гідності, Юрій мав неоднозначну громадянську позицію. Зокрема, у грудні 2013 року артист написав у соцмережах, мовляв, якщо український супротив провалиться, то регіонали влаштують у країні хаос. Перед тим “Валентин Стрикало” провів тур містами України та Росії.

Тоді ж Каплан зазначив: за підтримку мітингувальників його критикують не тільки українці, а й росіяни. Згодом гурт скасував усі виступи в РФ, які були заплановані на літо 2014 року. На закиди у мережі музикант відповів, що таким чином він закликає до миру, а не до війни. Попри це, анексія Криму не зупинила “Стрикало” від гастролів Росією – гурт виступав на сценах країни-терористки до 2018 року.

У 2017-му соліст анонсував масштабний тур по РФ. Утім замість підтримки Каплан став об’єктом гострої критики українців у мережі. Співвітчизники були обурені діями гурту та дорікали співакові. “Кажуть, в Україні теж можна концерти грати”, “Що, Юро, гроші не пахнуть, так?” – писали користувачі.

Наразі достеменно невідомо, де перебуває Юрій Каплан. До повномасштабної війни музикант проживав у Києві. Згідно з розташуванням облікового Instagram-запису зірки, геолокацією співака є Іспанія, аналогічно до свого молодшого брата Марка Каплана, ведучого “Телебачення Торонто”. Родич виконавця активно веде сторінку у соцмережі X, де висвітлює війну в Україні для англомовної аудиторії.

Раніше OBOZ.UA писав про те, як українку дискваліфікували з фестивалю в Італії через сміливий протест проти росіянина в журі: у театрі недолуго виправдалися. Подробиці – читайте у нашому матеріалі.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *