В Україні викрили організовану злочинну групу, яка збувала підроблену іноземну валюту. Загалом фальшивомонетники продали 6 600 підроблених доларів і намагалися збути ще 3 300 доларів.

Про це повідомили у Бюро економічної безпеки ( БЕБ ). Там зазначили:

  • підозрювані купували підроблені долари, а потім обмінювали їх на гривню у пунктах обміну валют;
  • також фальшивою валютою розрахувалися за вживану техніку.

“Встановлено, що до складу групи входило 5 осіб. Ще 2 особи організатори залучали періодично. … 7 фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру. Наразі членів групи затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 10 млн грн, а також у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби”, – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: згодом детективи БЕБ затримали ще одного учасника групи. Як розповіли правоохоронці, чоловік, дізнавшись про затримання спільників, намагався залишити територію України. Його затримали біля одного із пунктів пропуску.

“Встановлено, що втікач разом з організатором схеми придбали у столиці підроблені банкноти номіналом по 100 доларів США та привезли їх на територію Львівської області. За такі дії чоловік отримав грошову винагороду та мав отримати відсоток від подальшого продажу підробленої валюти”, – зазначили в БЕБ.

Наразі Фігуранту оголошено про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 908 тис. грн

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас в Україні збільшилась кількість фальшивих гривень. За підсумками першого півріччя 2024 року, на 1 млн справжніх банкнот припадало 3,4 підробки, що на 62% більше порівняно з минулим роком.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *