Депутати з фракції “Європейська Солідарність” внесли пропозиції до проєкту Державного бюджету на 2025 рік.

Про це повідомила народна депутатка Ніна Южаніна у Facebook.

“Закінчилась інтенсивна робота над пропозиціями до держбюджету на 2025 рік. Я як відповідальна за економічний напрямок роботи у фракції “Європейська Солідарність” разом з експертами-помічниками опрацювала проєкт закону 12000, і всі разом подали наші пропозиції”, – пише Южаніна.

За її словами, подано 114 пропозицій, які забезпечать додаткові потреби фінансування на 258,9 млрд грн:

  • 236,5 млрд грн – для Міністерства оборони України на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання;
  • 20,8 млрд грн – для військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань;
  • 1,6 млрд грн – відновлення на рівні поточного року видатків за програмою “Нова українська школа”.

Ніна Южаніна також вказала відповідні джерела фінансування. Пропонується використати 65,6 млрд грн від додаткових податкових надходжень, в тому числі за рахунок:

  • збільшення до 50% ставки податку на дохід організаторів азартних ігор, операторів лотерей та виграшів гравців (30 млрд грн),
  • збільшення ставок акцизного податку на тютюнові вироби (21,6 млрд грн),
  • перегляд ставок рентної плати за видобуток природного газу (відповідно до ринкової кон’юнктури) та врегулювання оподаткування нових свердловин (14 млрд грн);
  • 99,6 млрд грн від скорочення видатків за програмами органів влади, в тому числі на будівництво доріг (42,2 млрд грн), оплату праці органів влади (10,1 млрд грн – приведення до рівня 2024 року).

93,7 млрд грн від “військового” ПДФО пропонується перерозподілити на користь Міноборони (70%) та безпосередньо військових частин (30%) – замість 45% на Мінстратегпром, 45% на ДССЗЗІ та 10% на в/ч.

“Зарахування до спеціального фонду держбюджету військового збору, запозичень за “військовими облігаціями”, “військового” ПДФО, податку на прибуток та ПДФО від грального бізнесу, акцизу з пального та транспортних засобів, залишків невикористаних коштів 2024 року за “інвестнянями”, індустріальними парками та кешбеком. Усі ці кошти спрямовуються Міністерству оборони України“, – наголошує депутатка.

“Комусь здається, що це так легко – відразу заперечу. Повний аналіз (порівняння, використання, вивчення програм тощо), до того ж неформальний – це шматок роботи. Комусь здається, що це “щоб написати постик в фб” – відразу прошу продемонструвати подібну роботу. Ми робимо все, щоб бюджет оборони був ще й бюджетом відповідальних кроків”, – резюмує Ніна Южаніна.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *