Американський генерал-майор Кертіс Баззард отримав номінацію на посаду керівника командування, що базується в Німеччині і займається наданням Україні військової допомоги. Його кандидатуру має затвердити Сенат Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомили на сайті Міністерства оборони Штатів у понеділок, 29 липня. Відповідне оголошення зробив глава Пентагону Ллойд Остін за дорученням президента Джо Байдена.

Як зазначається, Байден схвалив призначення Баззарда на посаду керівника групи із підвищенням до генерал-лейтенанта. Якщо кандидатуру Баззарда затвердить Сенат США, він очолить близько 700 військовослужбовців, які входять до складу Групи сприяння безпеці в Україні (SAG-U). Вона базується у штаб-квартирі Сухопутних військ США у Європі та Африці у Вісбадені, пише видання Stars and Stripes.

Журналісти зауважили, що Баззард – один з найдосвідченіших генералів Армії США. Наразі він обіймає посаду командувача Центром передового досвіду маневрів Сухопутних військ США у Форт-Мурі.

Як відомо, SAG-U було створено у 2022 році під головуванням Штатів, наразі там командує генерал-лейтенант армії США Антоніо Агуто-молодший.

На саміті НАТО у Вашингтоні було ухвалено рішеня, що надалі Північноатлантичний Альянс візьме на себе координацію та надання більшої частини міжнародної допомоги в галузі безпеки.

Як повідомляв OBOZ.UA, США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн. Він включає засоби ППО, боєприпаси до HIMARS, мінометні снаряди, протитанкові ракети Javelin.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *